Kosten van een E-visum

Op reis naar de prachtige stranden van de populaire bestemming Turkije? Dan moet je wel op tijd je visum regelen want zonder een geldig visum heb je geen toestemming om het land in te reizen. Tot april 2014 kon je dit visum bij aankomst in Turkije op het vliegveld kopen maar vandaag de dag is dat niet meer mogelijk. Je dient nu het visum vooraf al online te kopen. Dit gaat snel en veilig en scheelt uren wachten in een wachtrij voor het visumloket op de Turkse luchthaven.

Hoeveel kost een visum?

Kosten van een E-visumEen visum voor Turkije kan je als eerste aanvragen bij de officiële site van de Turkse overheid (evisa.gov.tr). Wanneer je hiervoor kiest, ben je een bedrag van $ 20,70 inclusief servicekosten kwijt. Omdat de koers van de dollar hoog is, komt dit bijna overeen met € 20. Dit scheelt nog altijd 5,00 euro met de prijs die je op het vliegveld kwijt was voor een visum.
Heb je geen Credit Card en wil je op een andere manier betalen en wil je het aanvraagformulier eigenlijk wel liever in het Nederlands invullen, dan zijn er verschillende aanbieders op het internet te vinden die een e-visum regelen voor Belgische en Nederlandse reizigers. De visa verschillen hier echter wel van prijs. Het is dus belangrijk dat je een beetje onderzoek doet naar een aanbieder die voor jou een mooi prijsje kan bieden.

Waarom duurder?

Aanbieders van e-visa zijn vaak duurder dan de Turkse overheid omdat zij extra kosten berekenen voor het aanvragen van het visum, maar ook voor het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden. Daarnaast zal het personeel moeten worden betaald en de belastingen en BTW. Ook moeten deze bedrijven zorgen dat alle aanvragen en geldtransacties via een beveiligde site lopen en hiervoor zullen ze ook kosten maken. Voor deze visumaanvragen moet je dus wel rekenen op bedragen tussen de 22,00 en 27 euro. Er bestaan vergelijkingssites waarop alle bedrijven met elkaar worden vergeleken en je voor jezelf een keuze kunt maken waarbij jij een visum wilt bestellen.