Stappenplan aanvragen

Stappenplan aanvraagGa je op reis naar Turkije? Dan is het nodig dat je een visum aanvraagt. De visumprocedure heeft Turkije echter flink aangepast. Sinds 1 april 2014 is het namelijk mogelijk om je visum online aan te vragen. Dit gaat veilig en snel. Voor mensen die hier nog geen ervaring mee hebben is het raadzaam om onderstaand stappenplan te volgen die je door de aanvraag zal heen loodsen. Deze stappen kunnen – afhankelijk van je aanbieder – wel afwijken.

Voordat je de aanvraagprocedure start is het belangrijk om te zorgen dat je het volgende checkt. Voor de aanvraag van je visum heb je namelijk een paspoort of ID-kaart nodig die nog 60 dagen geldig is vanaf de datum dat je weer terugkomt in België. Kijk goed of dit het geval is, want is je paspoort niet zo lang geldig dan zal je tegen problemen oplopen. Raadzaam is het dan om eerst een nieuw paspoort aan te vragen. Is je paspoort of ID wel in orde, dan kun je starten met de aanvraagprocedure.

Stappenplan visum

  1. Evisa aanvragenAanvraagformulier invullen; Hiervoor is het belangrijk dat je alle gegevens correct invult. Een foutje maken is in dit geval niet te herstellen als je het aanvraagformulier hebt verstuurd! Zo is het dus van belang dat je de correcte aankomstdatum invult omdat dit bindend is voor je visum. En ook je persoonlijke gegevens moeten exact overeenkomen met de gegevens in je paspoort of ID kaart. Controleer alles dus goed. Wanneer je met meerdere personen reist, moet iedereen een apart visum aanvragen. Dit kan gemakkelijk door na deze stap meerdere personen toe te voegen en hun gegevens ook in te vullen.
  2. Zijn alle gegevens goed ingevuld? Check, check en dubbel check! Ja? Dan klik je op de knop aanvragen.
  3. Betalen van je visum. Er zullen verschillende betalingsmogelijkheden worden getoond (dit is afhankelijk van de aanbieder). Kies de betalingsmethode die jij prefereert. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail en afhankelijk van de betaalmethode (een bankoverschrijving duurt namelijk langer dan betalen via Mister Cash), wordt je visum aanvraag verder in behandeling genomen.
  4. Na 24 uur( afhankelijk van je betaalmethode) ontvangt je het visum in je mailbox en kun je gaan genieten van een onbezorgde reis naar Turkije.