Visum aanvragen

Ga je binnenkort op reis naar Turkije? Dan zal je waarschijnlijk wel weten daVisum aanvragent Nederlanders en Belgen een visum nodig hebben om Turkije in te kunnen. Zonder een visum heb je geen toestemming om het land in te reizen. Je hebt dus een visum nodig voordat je langs de paspoortcontrole moet. Zonder een geldig visum, kom je Turkije echt niet in. Sterker nog, zonder visum zal je niet eens op je vlucht naar Turkije worden toegelaten!

Hoe vraag ik een visum aan?

Evisa onlineTot 2014 had je altijd de mogelijkheid om je visum na de landing op het vliegveld in Turkije aan te vragen. Hiervoor moest je in lange wachtrijen staan wachten om bij het visumloket een visum te kunnen kopen. Echter, heeft de Turkse overheid het aanvraagbeleid veranderd en is het nu verplicht om je visum al te hebben voordat je landt op Turkse bodem. Hierdoor is het voor Belgische en Nederlandse reizigers mogelijk geworden om online een visum aan te vragen. Het zogenaamde e-visum. Dit kan veilig en snel via het internet en scheelt je een hoop stress aan het begin van je vakantie door uren in een wachtrij te moeten staan.

Je kunt het visum voor Turkije via de site van de Turkse overheid aanvragen (evisa.gov.tr), maar er zijn ook veel bedrijven die online e-visa regelen voor Belgische en Nederlandse reizigers. Bij de Turkse overheid kan je het alleen in het Engels aanvragen en is de enige betaalmogelijkheid een Credit Card. Bij andere aanbieders heb je vaak meerdere betaalmogelijkheden zoals Mister Cash, bankoverschrijving of IDeal. Hierdoor zijn ze vak wel iets duurder dan de Turkse overheid.

Stappen

Op de site van de aanbieder, vul je het aanvraagformulier in waarbij je de NAW Stappenplan aanvraaggegevens uit je paspoort of ID-kaart exact overneemt. Kijk het goed na, want fouten kunnen na versturen niet hersteld worden en dit kost je een nieuw visum.

Na het versturen van de aanvraag, krijg je een verzoek om het e-visum te betalen. Als de betaling is ontvangen bij de visa aanbieder, zal de visumaanvraag verder worden behandelt en ontvang je het e-visum binnen 24 uur per e-mail. Het visum kan dan worden uitgeprint zodat je dit bij je kan houden tijdens je verblijf in Turkije.

Alvast een prettige reis!